Web Informer Button

7/19/2015
0
Ποιος δεν θέλει ένας υγιές, χρυσαφένιο μαύρισμα τώρα το καλοκαίρι. Για να το πετύχετε όμως, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας που θα σας προφυλάξουν από το να καταλήξετε σε κάποιο νοσοκομείο.
Οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι το ηλιακό έγκαυμα δεν θα σας καταστρέψει μόνο τις διακοπές, αλλά μπορεί να βλάψει και πολύ σοβαρά την υγεία σας.
Το έγκαυμα εκδηλώνεται σε μέρη που εκτίθενται στον ήλιο, όπως η πλάτη, τα πόδια αλλά ακόμα και η μύτη, τα αυτιά και τα χείλη.
Παρουσιάζεται ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, καθώς μέχρι το 80% των ακτίνων UV περνά από τα σύννεφα.
Για να πετύχετε ένα ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
-Αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο 11:00–16:00.
-Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας >30 SPF, τοι οποίο πρέπει να ανανεώνετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες, αλλά και αφού βγείτε από το νερό, ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο.
-Να βάζετε πάντα αντηλιακό όταν κάθεστε κάτω από ομπρέλα ή δέντρο, καθώς τόσο η άμμος, όσο και η θάλασσα αντανακλούν πάνω από το μισό της ακτινοβολίας του ήλιου
-Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο.
-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρματος, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ή έχουν εκτεθεί στο ηλιακό φως αρκετά, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.
-Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο σπίλο (ελιά), επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.Πηγή: http://www.onmed.gr