Web Informer Button

7/03/2014
0
Είναι ένα έξυπνο σύστημα πληροφόρησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης και -παράλληλα- συνδυάζει στοιχεία πρωτοποριακής ενημέρωσης, αφού τα «συστατικά» του δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα, αντίθετα παρέχουν πληροφορίες μέχρι και για το πόσες θερμίδες μπορεί κάποιος να «κάψει» αν αποφασίσει να καλύψει την απόσταση που επιθυμεί για να μεταβεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης, είτε περπατώντας, είτε με το ποδήλατο!
Πρόκειται για πινακίδες βαδίσματος (σε ελληνικά και αγγλικά) που δεν ενημερώνουν απλά για κάποιο προορισμό μέσα στην πόλη, αλλά και για την απόσταση βαδίσματος που σύντομα θα «κοσμούν» τον κεντρικό δήμο και είναι μια ιδέα και μελέτη των στελεχών του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ήδη, 39 πινακίδες βαδίσματος, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και μέχρι τις 11 Ιουλίου θα είναι έτοιμες στο σύνολό τους.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 55.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το δήμο Θεσσαλονίκης.πηγή