Web Informer Button

8/03/2014
0
Πριν από 3 χρόνια στις 3/8/2011 ορκίζεται Υφυπουργός Επικρατείας και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Κυβέρνησης ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Γίνεται ένας από τους νεότερους υπουργούς στην Ελλάδα, ο πρώτος Βουλευτής Ημαθίας που υπουργοποιείται μετά το 2004 και ο μόνος της τελευταίας δεκαετίας.
Σύμφωνα και με τις εφημερίδες εκείνης της περιόδου συμβάλλει αποφασιστικά στην εξοικονόμηση χρημάτων για τους Έλληνες φορολογούμενους καθώς τα έξοδα λειτουργίας του υπουργείου μειώνονται κατά 40%, τα γραφεία τύπου σε χώρες του εξωτερικού ανασυγκροτούνται και ο αριθμός τους περιορίζεται, καταργούνται διάφορα μη αναγκαία κονδύλια ενώ είναι από τους πρώτους πολιτικούς που συγκρούεται με «προνομιούχους υπαλλήλους» και απομακρύνει διπλοθεσίτη υπάλληλο.
Επίσης συμμετέχει από την πρώτη γραμμή στην προετοιμασία του πλάνου αναδιάρθρωσης της τότε ΕΡΤ το οποίο προέβλεπε μια σύγχρονη και δυναμική δημόσια τηλεόραση. Άνθρωποι της τηλεόρασης περιγράφουν πως ο ίδιος ο Άγγελος Τόλκας δίνει μεγάλη μάχη για την ενίσχυση της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη και την ένταξη σε αυτήν ειδικού προγράμματος και εκπομπών για τους αγρότες και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Στο σχέδιο αυτό αντιδρούν σθεναρά η τότε αντιπολίτευση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ και έτσι ναυαγεί. Σήμερα δυστυχώς οι εξελίξεις απέδειξαν ότι πολλά μπορούσαν να έχουν λυθεί εάν ακολουθούνταν το πλάνο του 2011. 
Τον Μάϊο του 2012 ο Άγγελος Τόλκας έρχεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται Βουλευτής ενώ τον Ιούνιο του 2012 λόγω εκλογικού νόμου και για 500 περίπου ψήφους χάνει την βουλευτική έδρα η οποία την τελευταία στιγμή καταλήγει στο Νομό Ιωαννίνων. 
Το παραπάνω έργο αξιολογείται θετικά και τον Μάρτιο του 2013 του ανατίθεται κεντρικός πολιτικός ρόλος για θέματα ανάπτυξης και ποιότητας, με ιδιαίτερα θετικές κριτικές σήμερα για τα αποτελέσματα που φέρνει.